Schrijf je vandaag nog gratis in
Meld u gratis aan en vind direct een sex partner!
Ja, ik ga akkoord met de AV en zal wekelijks updates per e-mail kunnen ontvangen.
Nieuw aangemelde leden
jaydee
(62)
Noord-Brabant
Blondie199..
(21)
Friesland
Daansexx
(20)
Limburg
teddybeerk..
(32)
Limburg
poelie79
(38)
Overijssel
Cheeseman
(54)
Noord-Holland
Nieuws
Gay mannen mogen weer bloed doneren

Deze week werd bekend dat mannen die toegeven seks te hebben gehad met andere mannen weer bloed mogen doneren. Maar daarbij moet wel worden vastgesteld dat die mannen van minister Schippers van Volksgezondheid dan minimaal een jaar lang geen seks mogen hebben gehad met een man. In de praktijk zal deze aanpassing van de wet dus vooral interessant zijn voor biseksuele mannen of experimenterende hetero's.

De wetswijziging wordt in de gay community dan ook met gemengde gevoelens ontvangen. Veel homoseksuele mannen wijzen erop dat het voor hen nog altijd even onmogelijk is om bloed te doneren als voorheen, aangezien ook seks met een vaste partner niet is 'toegestaan'. Ook mannen in een monogame homoseksuele relatie kunnen dus onder normale omstandigheden - die van een seksleven met een frequentie van meer dan eens per jaar - geen bloeddonor worden. Minister Schippers zegt wel al te onderzoeken of het mogelijk is om de wachttijd van een jaar verder terug te schroeven. Maar dat permanente uitsluiting nu van de baan is moet volgens haarwel gekoesterd worden.

Onderzoeken in het verleden hebben laten zien dat ongeveer een derde van de homoseksuele mannen wel bloed zou willen gaan doneren als dat voor hen toegestaan wordt.